Німеччина може заборонити в'їзд на змагання для спортсменів з росії

Німеччина може заборонити в'їзд на змагання для спортсменів з росії

Німеччина може заборонити в'їзд на змагання атлетам з російської федерації. Про це заявила міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер, пише "Німецька хвиля".

За її словами, країни, які приймають міжнародні спортивні змагання, можуть демонструвати свою позицію незалежно від рішень МОК. І навіть якщо російських спортсменів допустять до змагань, Німеччина може відмовитися видавати їм візи для участі в заходах.

"Країни, в яких проходять великі спортивні події, - не безсилі. Вони видачею віз можуть контролювати, чи дійсно росіяни зможуть брати участь", - зазначила вона. 

Фезер додала, що надання пропагандистського майданчика президенту рф Володимиру Путіну, який розпалює війну, "означало би зраду всіх цінностей спорту". А відкриття міжнародних змагань для спортсменів із росії було б "ляпасом  українським спортсменам". 

"Абсолютно неприйнятно для українських атлетів зустрічатися зі спортсменами, які виступають за країну, що вбиває так багато мирних жителів в Україні", - наголосила міністерка.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав таку принципову позицію Ненсі Фезер.

"Якщо міжнародні спортивні чиновники не дотримуються своїх принципів, відповідальні уряди повинні втрутитися та відмовити у в’їзді спортсменам, які представляють війну та державну пропаганду", - написав він на своїй сторінці Twitter.

Нагадаємо, що бойкот Олімпійських Ігор 2024 року в Парижі українськими спортсменами – крайній захід, на який може піти Україна.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, у Литві Сейм ухвалив резолюцію, яка закликає не допустити повернення російських та білоруських спортсменів до Олімпіади у 2024 році

Головне