Німеччина збільшить допомогу Україні в 2024 році до €8 млрд

Німеччина збільшить допомогу Україні в 2024 році до €8 млрд

Німеччина збільшить військову допомогу Україні в 2024 році з 4 до 8 млрд євро. Раніше в країні вже повідомляли про наміри збільшити підтримку України під час російської збройної агресії.

Про це перед засіданням Ради ЄС з закордонних справ у Брюсселі заявила державна міністерка у європейських справа Німеччини Анна Люрманн. За її словами, у наступному році Федеративна Республіка Німеччина подвоїть військову допомогу Україні.

Вона також зазначила, що цей тиждень буде вирішальним тижнем для Європейського Союзу та України стосовно питання про початок переговорів про членство в блоці. Як наголосила Люрманн, позиція її країни щодо європейської інтеграції України є чіткою.

При цьому 26 членів ЄС (з 27 країн-учасниць ЄС) дуже згуртовані в тому, що хочуть початку переговорів про вступ України. Вона також висловила сподівання, що переговори розпочнуться навіть попри позицію Угорщини в цьому питанні.

Нагадаємо, правляча партія Угорщини на чолі з прем'єром Віктором Орбаном у середу, 6 грудня, внесла на розгляд парламентарів резолюцію, в якій міститься заклик до уряду виступити проти старту переговорів про вступу України до ЄС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, глава Міністерства закордонних справ Італії Антоніо Таяні позитивно налаштований щодо інтеграції України до Європейського Союзу, адже український уряд демонструє “тверду прихильність і рішучість". За його словами, наразі неможливо сказати, коли саме Україна стане членом Євросоюзу.

Головне