Німеччина виділить 10 млн євро на відбудову лікарні "Охматдит"

Німеччина виділить 10 млн євро на відбудову лікарні

Уряд Німеччини прийняв рішення надати фінансову допомогу в розмірі 10 мільйонів євро для реконструкції дитячої лікарні "Охматдит", ця медична установа постраждала від російського ракетного обстрілу, що стався 8 липня. Про це повідомила німецька міністерка з питань економічної співпраці та розвитку Свенья Шульце, передає Deutsche Welle.

Надані кошти, у поєднанні з внесками інших благодійників, будуть використані для оперативного відновлення функціональності лікарні та її підготовки до роботи в зимових умовах.

План реконструкції включає оновлення фасадів будівлі, модернізацію медичних кабінетів, а також відновлення систем електро- та теплопостачання.

"Ми не повинні й не будемо миритися з тим, що цього місця зцілення для онкохворих дітей в Україні більше не існує", — додала міністерка.

Нагадаємо, військо російських окупантів за минулу добу, 16 липня, втратило щонайменше 1110 своїх солдатів. Загалом з початку повномасштабного вторгнення втрати рф сягнули 562 510 осіб.

Як писали "Ми-Україна" раніше, зниклих безвісти за особливих обставин, станом на липень у розшуку перебувають 42 тисячі осіб. Про це повідомив начальник відповідного відділу Управління МВС Дмитро Богатюк.

Головне