Німеччина передасть Україні військову допомогу на понад 500 млн євро

Німеччина передасть Україні військову допомогу на понад 500 млн євро

Німеччина передасть Україні новий пакет військової допомоги на понад 500 млн євро. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Міністр оборони Німеччини зазначив, що новий пакет допомоги містить 10 тисяч артилерійських снарядів зі складів Бундесверу. До нового пакета допомоги увійдуть також 100 броньованих машин для піхоти і 100 транспортних автомобілів. Борис Пісторіус наголосив, що поставки розпочнуться негайно.

За словами Пісторіуса, новий пакет допомоги - це частина вже оголошеного бюджету підтримки на 2024 рік у розмірі 8 мільярдів євро.

Міністр також поділився, що Німеччина підтримає чеську ініціативу щодо термінової закупівлі боєприпасів для України. Окрім цього, Берлін підписав контракти на додаткові 100 тисяч 155-мм снарядів, які доставлять в Україну протягом 2024 року.

Нагадаємо, що 19 березня в німецькому місті Рамштайн-Мізенбах на базі Повітряних сил США “Рамштайн” розпочалася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України. Засідання очолює міністр оборони США Ллойд Остін. Українську делегацію очолює міністр оборони України Рустем Умєров. Пріоритет для України — надання систем ППО та ракет до них.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Фінляндія передала Україні кілька бойових катерів. Їх доставлять транзитом через Румунію, однак кількість і тип переданих катерів поки не розголошуються.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.