Німеччина наполягає на додаткових санкціях проти рф через смерть Навального

Німеччина наполягає на додаткових санкціях проти рф через смерть Навального

Німецький уряд вважає за необхідне, щоб Євросоюз вів санкції проти росії у зв'язку із загибеллю російського опозиціонера Олексія Навального. Із відповідною ініціативою на засіданні глав МЗС країн ЄС 19 лютого виступить міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, пише Reuters. 

На сьогоднішній зустрічі у Брюсселі буде присутня також і вдова загиблого - Юлія Навальна. 

"Ми бачили жорстоку силу, з якою російський президент репресує своїх громадян, які виходять на вулиці, щоб протестувати за свободу або пишуть про це в газетах. Ми запропонуємо нові санкції у зв'язку зі смертю Олексія Навального", - сказала Бербок. 

Як відомо, наразі міністр закордонних справ країн ЄС нині займаються узгодження 13-го пакета санкцій проти рф за її широкомасштабне вторгнення в Україну. Єдиною країною, яка не погоджується з новими обмежувальними заходами проти агресора, запропонованими ще до смерті Навального, залишається Угорщина.  

Як відомо, про смерть Навального стало відомо 16 лютого. Наступного дня цей факт підтвердила прессекретарка загиблого Кіра Ярмиш: "Олексія Навального вбито". Згідно з отриманими нею даними від співробітників колонії, в якій відбував покарання опозиціонер, його тіло перебуває у місті Салехарді, що в Тюменській області. Втім пізніше низка росЗМІ та Ярмиш повідомили, що тіла там немає

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський прокоментував смерть Навального у колонії та висловив переконання, що за його смертю стоїть російський диктатор Володимир Путін: "Путін завжди вбиває. Він сам по собі і є війна. Він не зупиниться, його можна лише зупинити". Його думку поділяє і президент США Джо Байден. Він заявив, що новина про загибель Навального його не здивувала та нагадав, що Путін стоїть за отруєнням опозиціонера, його арештом та фабрикуванням справи проти опозиціонера.

 
 

 

Головне