Ніколи у великої держави не відбирали активи шляхом компенсацій, – Малюська

Ніколи у великої держави не відбирали активи шляхом компенсацій, – Малюська

Ніколи в історії у такої великої держави не відбирали активи шляхом компенсацій, тому дискусії щодо цього важкі.

Про це повідомив голова Міністерства юстиції України Денис Маюська в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, наразі працюють над тим, аби відібрати усі активи рф на Заході і направити їх на компенсації

"Є різне бачення, як це буде виглядати. Чи можна відібрати всі активи – разово відправити, чи вони будуть заморожені і прибутки з них будуть виплачуватись поетапно (тоді сума щорічних виплат буде близько кількох мільярдів доларів). Чи буде це одноразовий платіж на користь фонду (сотні мільярдів доларів)", – розповів очільник Мін'юсту.

Нагадаємо, голова Міністерства юстиції Денис Малюська заявив, що заморожені кошти росії їй вже ніколи не повернуть. За його словами, повернення коштів росіянам вже зараз вважається аксіомою і навіть не дискутується серед західних лідерів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство юстиції працює над тим, щоб відібрати усі активи російської федерації на Заході та направити їх на компенсації.

“Усі кошти, які зараз арештовані, усі активи, які зараз націоналізуються, будуть спрямовуватись у відповідні фонд компенсації та, відповідно, компенсації сплачуватимуться. Ми зараз працюємо з нашими колегами зі Сполучених Штатів. Вони конфіскували нещодавно активи одного з російських олігархів і кошти ми пробуємо відправити на рахунок, щоб потім цей компенсаційний механізм міг працювати. Але ця сума невелика порівняно з тим, які збитки були завдані”, – зауважив він.

Головне