Ніхто не хоче краху росії, але вона має програти війну, - президент Чехії 

Ніхто не хоче краху росії, але вона має програти війну, - президент Чехії 

Війна в Україні стосується не лише України, вона має глобальне значення і стосується не лише питання окупації земель. На цьому наголосив президент Чехії Петр Павел час виступу в Атлантичній Раді в Техасі (США). 

"Це не війна за територію України, це війна за принципи. росія вважає, що може досягти своїх довгострокових політичних цілей військовою силою. Росіяни нехтують міжнародним порядком, міжнародним правом. Вони просто хочуть відновити велич Радянського Союзу”, - наводить його слова "Голос Америки".

Він виступив з потужною заявою щодо важливості підтримки України у її боротьбі проти російської агресії. Павел підкреслив, що "ми всі повинні дбати про те, що відбувається в Україні".

"Справа не в тому, подобається вам Україна чи ні. Йдеться про те, чи хочете ви жити у світі, де правила мають значення", - зазначив чеський лідер. 

Президент Чехії застеріг, що відсутність рішучої глобальної позиції щодо України може дати надію рф та Китаю на вирішення конфлікту на їхніх умовах, що може мати далекосяжні наслідки для світового порядку.

"Ніхто не хоче краху росії, але хочемо, щоб вона зазнала поразки в Україні. І це важливо, бо інакше Росія буде заохочена, Китай буде підбадьорений, і багато інших країн, включаючи Іран, Північну Корею, будуть підбадьорені у своєму розумінні того, що Захід, демократії, не такі сильні, якими здаються”, – зауважив Павел.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Петр Павел заявив, що нинішнього рівня підтримки України не вистачить для відвоювання Києвом окупованих територій.

Головне