Нідерландець біжить з Амстердама до Києва, аби купити для України машини швидкої допомоги

Нідерландець біжить з Амстердама до Києва, аби купити для України машини швидкої допомоги

Нідерландець Боас Крагтвейк біжить відстань з Амстердама до Києва, аби зібрати кошти для машини швидкої допомоги для України.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, бігун Боас стартував зі столиці Нідерландів у суботу, 22 липня. Він планує загалом здолати 2500 кілометрів, пробігаючи приблизно 50 кілометрів щодня протягом 50 днів.

Мета нідерландця – зібрати кошти на придбання автомобілів швидкої допомоги, які благодійна організація Zeilen van Vrijheid (Вітрила свободи) доставить в Україну.

"Пробігши з Амстердама до України, ми можемо показати, наскільки ця війна насправді близька, і, сподіваюся, привернемо увагу людей і зберемо багато грошей", - розповів бігун у коментарі Reuters.

Крагтвейк пробігає від 40 до 60 кілометрів за добу, залежно від відстані між містами. За ним у фургоні для відпочинку їдуть його менеджер і фотограф. Зараз Боас Крагтвейк біжить територією Німеччини, повідомив журналістам у вівторок, 1 серпня, його менеджер.

Після 10 днів і близько 500 кілометрів бігу Крагтвейк зібрав вже 22 тис. євро на своїй сторінці GoFundMe "Ultra4Ukraine". Одна машина швидкої допомоги, яку планується закупити, коштує 30 тис. євро. Чоловік сподівається прибігти до української столиці у вересні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,

Головне