Нічого не бачив і не чув: речник президента ПАР розповів про сьогоднішній обстріл Києва росією. Відео

Нічого не бачив і не чув: речник президента ПАР розповів про сьогоднішній обстріл Києва росією. Відео

Речник президента ПАР Вінсент Магвенья заявив, що він не бачив та не чув вибухів під час ракетної атаки рф на Київ 16 червня. Спілкувалася з представником ПАР кореспондентка "Ми-Україна" Олена Чернякова.

Як розповів Магвенья журналістці, після прибуття до української столиці африканська делегація відправилася до Бучі. І там ніяких вибухів не було. Так само як і не чув, каже Магвенья, сигналу повітряної тривоги.

"Я не бачив жодних вибухів і не чув вибухів", - заявив речник президента ПАР. 

Разом з тим він зізнався, що під час повітряної тривоги до укриття не спускався. А от президент ПАР в укритті все ж був.

Крім того Магвенья розповів, що у ході візиту в Бучу делегація ПАР бачила докази масового вбивства людей. Однак наголосив, що основною метою візиту делегації в Україну є пошук миру.

"У нас ніколи не було іншої думки про війну. І ми завжди говорили, що війна повинна закінчитися, щоб зменшити рівень людських страждань", - відповів Магвенья на питання про те, чи змінилася думка ПАР про війну після побаченого у Бучі.

Згодом президент ПАР Сиріл Рамафоса підтвердив, що під час його візиту до Києва українська столиця зазнала ракетної атаки росії.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи сьогоднішню атаку рф на Київ, зі свого боку заявив, що російський диктатор Путін або неадекватний, або не контролює свою армію.

"Сьогоднішній ракетний удар свідчить про те, що або керівництво рф, президент путін не контролює свою армію, абсолютно не контролює свої збройні сили, включно з найманцями "Вагнера", тому що вони б'ють ракетами по лідерах інших держав... або ця людина неадекватна", - зазначив глава української держави на прес-конференції.

Як повідомляли "Ми-Україна", до Києва вранці, 16 червня, прибув президент Південної Африки Сиріл Рамафоса.

Головне