Нічний обстріл Кривого Рогу: знеструмлено понад 40 000 споживачів та дві шахти

Нічний обстріл Кривого Рогу: знеструмлено понад 40 000 споживачів та дві шахти

Російське окупаційне військо 2 лютого вночі атакувало Кривий Ріг дронами-камікадзе. В результаті "прильоту" по енергетичному об'єкту без світла залишились десятки тисяч містян, знеструмлено дві шахти. 

Як поінформував очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, в мить влучання у шахтах перебувало більш як 100 робітників. Частину з них з-під землі вже визволили. На цю годину, в одній з шахт заблокованими залишаються до 20 гірників.

В "Укренерго" заявили про пошкодження однієї зі своїх підстанцій. На місці працюють енергетики на надзвичайники, вони оцінюють масштаби руйнувань та пошкоджень обладнання. 

"У місті Кривий Ріг знеструмлені побутові та промислові споживачі. Аварійно-відновлювальні роботи почнуться одразу після закінчення огляду", - йдеться у повідомленні.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул уточнив, що одразу після "прильоту" без світла залишилося близько 100 000 абонентів Саксаганського, Довгинцівського та Покровського районів міста", у тому числі - низка медичних закладів, шкіл та ДНЗ, а також лінія швидкісного трамвая, міського трамвая та тролейбус". Станом на 7 ранку, електрику повернули 60 000 абонентів, світло є і у всіх лікарнях. У Кривому Розі у штатному режимі працює тролейбус та трамвай

"Швидкісний трамвай поки що не працює. Котельня "Теплоцентралі" №2 також знеструмлена", - додав Вілкул.

Нагадаємо, впродовж вечора та ночі на 2 лютого армія окупантів запустила по Україні 25 ударних дронів типу Shahed.

Як писав "Ми-Україна" раніше, агресор вдарив авіабомбами по пам'ятці національного значення "Кам'янська Січ", що на Херсонщині. 

Головне