Неїжпапа: Для перемоги над росією у морі потрібні не лише дрони

Неїжпапа: Для перемоги над росією у морі потрібні не лише дрони

Україні для перемоги над росією у морі потрібні не лише дрони, але і інша зброя. Про це заявив командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа в інтерв’ю "Українській правді".

За словами командувача, воювати у морі виключно дронами неможливо, адже ведення бойових дій на воді має свою специфіку.

"Море має певну нелінійність. Тому казати, що тільки ці ліки (безпілотники - ред.) до цієї хвороби підходять, а решту вже можна викидати - я так ніколи не скажу… Є певне обмеження в застосуванні цих засобів. В першу чергу це і розмір, і озброєння, і можливість протистояти погодним умовам - багато всього, що відрізняє їх від корабля", - зазначив Неїжпапа.

Водночас він визнав, що у майбутньому дрони стануть головною зброєю у війнах. 

Крім того Неїжпапа нагадав, що тактика, яку українські військові використовували протягом двох років війни, більше не працює, адже ворог стає теж більш досвідченим і багато чому вчиться.

"Противник теж вчиться, він теж має дуже потужний промисловий комплекс, і грошей у росіян завжди на зброю ніхто ніколи не шкодував. Тому попереду нас чекають дуже важкі дронові війни", - заявив командувач Військово-морських сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", "Армія дронів" продовжує працювати та невпинно нищити ворога, який прийшов з війною на українську землю. Лише за минулий тиждень "Армією дронів" було ліквідовано 288 окупантів та 182 опорні пункти загарбників.  

Головне