Неякісні куртки для ЗСУ на майже 1 млрд грн: суд над ексзаступником Резнікова перенесли

Неякісні куртки для ЗСУ на майже 1 млрд грн: суд над ексзаступником Резнікова перенесли

Суд переніс обрання запобіжного заходу колишньому заступнику міністра оборони України В'ячеславу Шаповалову у справі про закупівлю неякісних курток для ЗСУ, що призвело до розтрати майже 1 млрд гривень. Про це повідомляє Суспільне.

Згідно з отриманою інформацією, засідання суду перенесли з 7 листопада на 9 листопада.

Водночас адвокат підсудного Сергій Мітюрін розповів, що це вже третя підозра Шаповалову. Дві інші стосуються неякісних бронежилетів і за цією справою Шаповалов вже має запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Не може бути у людини два тримання під вартою", - наголосив правозахисник.

Також він додав, що його підзахисний отримав підозру у вихідний день і без присутності адвокатів. Водночас сторона обвинувачення стверджує, що все відбувалося згідно з законом.

"Все відбувалося за законом. Був залучений адвокат з центру правової допомоги. Підозрюваний відмовився, велася відеофіксація", - заявив прокурор Андрій Похил.

Як повідомляли Ми-Україна, Служба безпеки України викрила колишнього заступника міністра оборони на розтраті майже 1 млрд гривень. СБУ має докази злочинної діяльності колишнього заступника міністра оборони, який займав цю посаду із 2021 по 2023 роки.

Головне