Нехай напише, як треба дякувати: Зеленський відповів на докори Воллеса

Нехай напише, як треба дякувати: Зеленський відповів на докори Воллеса

Президент України Володимир Зеленський відповів на докори міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса про невдячність українців через кількість переданої зброї.

Прокоментував його заяву Зеленський під час прес-конференції на полях саміту НАТО у Вільнюсі. За його словами, Україна завжди була вдячна Британії за всю надану допомогу, тому такі докори є необґрунтованими.

"Мені здається, ми завжди були завжди вдячні Сполученому Королівству, прем'єр-міністру та Воллесу. Я просто не знаю, що він має на увазі. Як ще нам треба подякувати? Нехай напише мені, як треба подякувати людям, щоб ми були повністю вдячні. А ще можемо вранці прокидатися і дякувати міністру особисто", - зазначив Зеленський.

Президент також додав, що наразі Україна та Велика Британія мають гарні відносини. При цьому наша країна вдячна британському народові. Розвідки та міністри двох країн - у чудових стосунках.

"От наш міністр оборони сидить. Олексій (міністр оборони України Олексій Резніков - ред.), у вас погані стосунки з міністром оборони? Прекрасні? Ну так подякуйте йому. Вам потрібно зателефонувати пану Воллесу сьогодні. Будь ласка", - додав глава держави.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес дорікнув українцям через невдячність, адже країни Заходу не можуть віддати Україні всю зброю.

“Хочемо ми того чи ні, але люди хочуть бачити хоч трохи подяки… Іноді ви просите країни відмовитись від своїх власних запасів (зброї – ред.). Іноді доводиться переконувати законодавців на Капітолійському пагорбі в Америці”, – зазначив очільник британського Міноборони.

Бен Воллес також розповів, що їздив минулого року в Україну, де йому надали список необхідної для ЗСУ зброї.

“Ви знаєте, ми не Amazon. Я сказав їм про це минулого року, коли я проїхав 11 годин, щоб мені дали список”, – наголосив міністр.

Головне