Не всі українці виїхали з Гази: кільком десяткам осіб було відмовлено в евакуації 

Не всі українці виїхали з Гази: кільком десяткам осіб було відмовлено в евакуації 

У Секторі Гази досі перебувають громадяни України, які мають бажання виїхати. Не усі, хто подавався на евакуацію, отримали дозвіл на виїзд від ізраїльською та єгипетської Служб безпеки, розповів в коментарі "Радіо Свобода"  Надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"Якщо бути відвертим, то охочі (евакуюватися з Сектору Гази  – ред.) ще є, але можливості немає, оскільки з тих списків, які ми подавали, частині людей відмовили компетентні органи Ізраїля і Єгипту. Нам відмовили у виїзді 29 громадянам із усього списку, який ми подавали", – зазначив дипломат.

За його словами, певних осіб не випустили, скоріше за все, через деякі "безпекових питаннях" щодо них. 

Посол додав, що стосовно деяких людей, яким спочатку було відмовлено в евакуації, рішення було переглянуто. Цьому передували їх допити та здійснення "слідчих дій".

За даними Посольства України в Ізраїлі, усі 29 осіб, які отримали відмову в евакуації, чоловіки.

Нагадаємо, 8 грудня Україна завершила евакуацію своїх громадян з Сектору Гази. Після декількох її етапів додому повернулись 304 особи. Серед врятованих із анклаву є двоє осіб з пораненнями, онкохвора, вагітна та двоє громадян, які координували українських воєнних розвідників у самій зоні конфлікту на Близькому Сході.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні Франція та Йорданія скинули з літака у Сектор Гази сім тонн термінової гуманітарної та медичної допомоги для польового госпіталю. Він працює у другому за розміром місті анклаву - Хан-Юнісі.

Головне