Не працюють банки, магазини та аеропорти: Аргентина страйкує проти реформ Мілея

Не працюють банки, магазини та аеропорти: Аргентина страйкує проти реформ Мілея

Аргентину 9 травня охопив загальнонаціональний страйк - в країні на добу зупинились заводи та громадський транспорт, закрили свої двері магазини та аеропорти. Робітники таким чином вирішили виступити проти реформ призначеного у грудні президента Хав’єра Мілея, пише Reuters. 

Запропоновані ним заходи змогли не лише зупинити "інфляцію нескінченного вільного падіння" та забезпечити  зростання курсу песо до долара на чверть проте  завдало удару по реальній економіки. Як наслідок, політика жорсткої економії вдарило по зарплатах населення та призвела до підвищення і так високо рівня бідності в Аргентині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічне диво Аргентини: як Хав'єр Мілей стабілізував песо та подолав інфляцію

В одній з найбільших профспілок країни CTA пояснили, що їхня акція направлена проти "уряду, який приносить користь лише багатим за рахунок народу, роздає природні ресурси та прагне скасувати права трудящих"

Експерти зазначають, шо цей страйк є випробуванням для уряду президента Мілея. Глава держави покладає сподівання на те, шо йому вдасться провести масштабний пакет реформ, який зокрема містить трудову реформу. 

Протестна акція 9 травня призвела до скасування польотів та мінімального функціонування в Аргентині навчальних закладів.

"Це страйк, який не має жодної причини чи очевидного виправдання", - наголосив речник Мілея Мануель Адорні.

За його словами, від зупинки громадського транспорту постраждають близько 7 млн людей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аргентина не вступатиме до БРІКС: Мілей дав офіційну відповідь Росії та Китаю

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський висловив думку, що Аргентина може грати ключову роль у об'єднанні країн Латинської Америки навколо України та активно брати участь у реалізації української Формули миру.

 

Головне