Аргентина не вступатиме до БРІКС: Мілей дав офіційну відповідь Росії та Китаю

Аргентина не вступатиме до БРІКС: Мілей дав офіційну відповідь Росії та Китаю

Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей дав офіційну відповідь росії та Китаю про те, що його країна не буде вступати до БРІКС.

Про це повідомило видання Brasil 247. Як зазначається, Мілей надіслав листи п'ятьом країнам учасницям об'єднання - Китаю, Бразилії, росії, Індії та Південно-Африканській Республіці.

Раніше, наприкінці серпня 2023 року, було ухвалено рішення про включення Аргентини до БРІКС. Це сталось під час саміту Йоганнесбурзі за участі колишнього президента Альберто Фернандеса, який зробив це напередодні завершення свого терміну та отримав схвалення з боку глави Китаю Сі Цзіньпіна.

ЗМІ пишуть, що Мілей під час своєї каденції вирішив не мати справу з "комуністами".

"Аби офіційно оформити вихід Аргентини, Мілей доручив канцлеру Діані Мондіно підготувати дипломатичне, але чітке послання п'ятьом лідерам. Листи за підписом президента були надіслані кілька днів тому, інформуючи Бразилію, Москву, Делі, Пекін і Йоганнесбург про вихід Аргентини з БРІКС", - йдеться в публікації.

Нагадаємо, Хав’єр Мілей у неділю, 10 грудня, офіційно став президентом Аргентини після церемонії інавгурації, що відбулась у столиці Буенос-Айресі. На церемонії присутній був і президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Аргентині пройшли президентські вибори, за підсумками яких новим главою держави став вкрай правий лібертаріанець Хав'єр Мілей. У передвиборчій кампанії він обіцяв, зокрема, розірвати відносини з росією та Китаєм, а також не допустити вступу країни до союзу БРІКС (Бразилії, рф, Індії, КНР та Південної Африки).

Головне