Не можуть вирішити, хто головніший: у росії та Туреччини виникли труднощі із газовим хабом

Не можуть вирішити, хто головніший: у росії та Туреччини виникли труднощі із газовим хабом

Москва та Анкара не можуть дійти згоди щодо того, хто керуватиме майбутнім газовим хабом у Туреччині. У зв'язку з виникнення непорозуміння у переговорах між двома країнами виникли затримки, повідомляє Reuters.

Один зі співрозмовників видання зазначив, що реалізація проєкту газового хаба була відкладена через сварку між Москвою та Анкарою.

"Є управлінські проблеми, вони борються за те, хто має керувати хабом", — сказав він.

Інше джерело, наближене до російського "Газпрому" ці дані підтвердило. За його словами, в питання управління дійсно є "проблеми".

Ідею створення "газового хабу" на турецькій землі озвучив торік у жовтні президент рф Володимир Путін. Це сталось невдовзі після таємничих вибухів на російських підземних трубопроводах у Балтійському морі.

Для рф цей хаб є одним зі способів перенаправити свій експорт газу зараз, коли Європа країни різко скоротила свої закупівлі. росія розраховує, що завдяки ньому матиме змогу продавати частину газу через Туреччину країнам, які не захочуть купувати його напряму у Москви.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями стало відомо, що Туреччина домовляється з Китаєм про будівництво нової атомної електростанції, що може значно допомогти знизити імпорт нафти та газу. Міністр енергетики Туреччини Алпарслан Байрактар ​​розповів, що після того, як китайські представники відвідали ймовірне місце будівництва станції біля кордонів з Болгарією та Грецією, переговори можуть завершитись “через кілька місяців”.

Головне