Називати російських спортсменів "нейтральними" означає підтримувати вбивства українців, - Бідний

Називати російських спортсменів

Допуск росіян під нейтральним прапором до Олімпіади-2024 стане інструментом для російської пропаганди. Таку думку висловив міністр молоді та спорту України Матвій Бідний в інтерв’ю Deutsche Welle.

При цьому він пояснив, чому не можна називати російських спортсменів "нейтральними".

"Коли одна нація розв’язала найбільшу агресивну війну в Європі з часів Другої світової війни та намагається знищити іншу націю, називати цих людей нейтральними - це підтримка вбивств", - заявив Бідний.

Також він запевнив, що зробить усе можливе, аби МОК почув позицію України щодо допуску росіяни до Олімпійських ігор наступного року.

"Російські спортсмени мають такі ж паспорти, як і російські окупанти, які вбивають українців", - наголосив очільник Мінспорту.

Разом з тим Бідний згадав про російського тхеквондиста Владислава Ларіна, якого нещодавно допустили до міжнародних змагань і який закликав збирати гроші для російських окупантів. Міністр переконаний - таких російських спортсменів багато і їм не можна дозволяти брати участь у жодних змаганнях.

"Владислав Ларін - приклад співучасті російських спортсменів та російських окупантів… Навіть якщо спортсмени ніяк не висловлюють свою думку про війну, вони виражають мовчазну солідарність з убивцями", - заявив Матвій Бідний.

Нагадаємо, російський атлет Владислав Ларін є у списку Мінмолодьспорту як спортсмен, який безпосередньо підтримує війну росії в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", Міжнародний олімпійський комітет вирішив допустити до Олімпійських ігор у 2024 році російських та білоруських спортсменів. За рішенням МОК, росіяни та білоруси виступатимуть на Олімпіаді у нейтральному статусі.

Головне