Наводив російські ракети на шпиталі ЗСУ у Миколаєві: затримано чергового інформатора рф

Наводив російські ракети на шпиталі ЗСУ у Миколаєві: затримано чергового інформатора рф

Російського інформатора затримали співробітники Служби безпеки України у Миколаєві. Зрадник наводив російські ракети на шпиталі ЗСУ, повідомили у пресцентрі Служби безпеки.

"Служба безпеки затримала ще одного інформатора спецслужб рф, який збирав розвіддані про Сили оборони у Миколаєві. Насамперед ворога цікавили локації військових шпиталів та інших медзакладів, де проходили лікування та реабілітацію українські захисники", - йдеться у повідомленні.

Крім того російський агент намагався встановити місце розташування українських бойових підрозділів та наявне у них озброєння, а також "малював" для окупантів схеми оборонних пунктів поблизу ключових мостів, якими могли перевозити військову техніку для ЗСУ.

"Окупанти розраховували отримати розвідвідомості від свого інформатора для підготовки ракетно-дронових ударів по військовій інфраструктурі обласного центру. Але співробітники СБУ спрацювали на випередження - своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали у власному помешканні", - йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, працював на росіян співробітник місцевого комунального підприємства. На його прокремлівські погляди у соцмережах звернули увагу російські спецслужби, які і запропонували йому співпрацю.

"Для виконання ворожих завдань фігурант об’їжджав місто на власному автомобілі та приховано фіксував локації "потрібних" об’єктів. Потім отримані відомості він позначав на електронних картах, про що "звітував" в анонімному чаті своєму російському куратору", - повідомили у СБУ.

Зловмисника затримали та оголосили йому підозру відповідно до ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Йому загрожує 12 років за ґратами.

СБУ затримала у Миколаєві російського агента

Як повідомляли "Ми-Україна", у Запоріжжі Служба безпеки України разом з Національною поліцією знешкодили банду рекетирів, які викрадали людей та вимагали кошти.

Головне