Наводили ракети на житлові будинки: СБУ знешкодила у Херсоні антиукраїнське "підпілля"

Наводили ракети на житлові будинки: СБУ знешкодила у Херсоні антиукраїнське

Служба безпеки України нейтралізувала у Херсоні антиукраїнське "підпілля", яке наводило ракети та керовані авіабомби окупантів на місто. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Співробітники Служби безпеки провели спецоперацію та затримали трьох учасників ворожої групи.

"За їхніми координатами наприкінці вересня цього року окупанти вщент зруйнували в обласному центрі два приватних житлових будинки та ще п’ять пошкодили. Унаслідок ворожого обстрілу близько 10 мирних жителів отримали травми різного ступеня тяжкості", - зазначили у СБУ.

Слідство встановило, що керував антиукраїнським "підпіллям" колишній підприємець, який після захоплення міста перейшов на бік окупантів. Він працював "майстром" у окупаційній "Херсонської залізниці рф", де проводив технологічні роботи для руху ешелонів з військовою технікою країни-агресора.

"Працюючи на загарбників, їхній поплічник потрапив у поле зору російської фсб, яка невдовзі завербувала його. Після звільнення міста зрадник на деякий час "заліг на дно", але згодом вийшов на дистанційний зв’язок зі своїм "куратором" з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини і отримав від нього завдання", - розповіли у СБУ.

Також до угруповання входили двоє проросійськи налаштованих мешканців обласного центру. Зловмисники визначали координати компактної забудови та проживання громадян на території Херсона, основні пункти базування та маршрути переміщення Сил оборони у місті і на околицях. Всі дані надсилалися агресору через анонімні месенджери.

Організатору угруповання оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Двоє його спільники підозрюються за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Як повідомляли "Ми-Україна", російська армія вночі 22 жовтня продовжила обстрілювати Херсон та область. Під ударом в обласному центрі укотре опинився Корабельний район міста.

Головне