Нідерланди незабаром розпочнуть навчання українців на F-16

Нідерланди незабаром розпочнуть навчання українців на F-16

Нідерланди вже через декілька місяців готові розпочати навчання українських пілотів на сучасних винищувачах F-16.

Про це повідомила голова Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен на своїй сторінці в Twitter.

"Я щойно повідомила Палату представників про нову підтримку України. Ми розпочнемо навчання F-16 протягом кількох місяців", - заявила міністерка.

Крім того, вона розповіла, що наразі Нідерланди разом з партнерами працюють над центром підготовки F-16.

"Ми також продовжимо зміцнювати українську протиповітряну оборону", - наголосила Оллонґрен.

Зазначимо, що Нідерланди та Данія очолили авіаційну коаліцію з навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Саме ці країни мають спеціальні авіатренажери.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посол України в Австралії Василь Мирошниченко заявив, що Київ звернувся до Канберри з проханням розглянути можливість передати винищувачі F-18. В Австралії наразі вони вже списані. За його словами, запит України стосується оцінки стану близько чотирьох десятків літаків Королівських військово-повітряних сил Австралії. Вони мають бути замінені більш сучасними F-35. При цьому австралійський генерал-майор у відставці Мік Райан розповів виданню, що F-18 можуть допомогти Україні “врівноважити шанси” проти більших і краще оснащених військово-повітряних сил рф.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що декілька країн-членів Альянсу вже ухвалили рішення про навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16. За його словами, після вирішення всіх питань, пов’язаних з навчанням українських пілотів, НАТО перейде до обговорення передачі винищувачів Україні.

Головне