Нацбанк випустив нову пам’ятну монету до річниці визволення Херсонщини

Нацбанк випустив нову пам’ятну монету до річниці визволення Херсонщини

Національний банк України до річниці визволення Херсонщини ввів у обіг нову пам’ятну монету. Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

Нова пам’ятна монета має назву "Антонівський міст" та присвячена одній з трьох основних переправ через Дніпро у Херсонській області і одному зі стратегічно важливих об’єктів для регіону та України.

"До річниці визволення Херсонщини від окупантів Національний банк відкарбував монету, яка щодня перебуватиме в обігу і символічно нагадуватиме про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії. Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора підірвали Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на Перемогу та повоєнне відновлення, щоб знову об’єднати правий та лівий береги незалежної і єдиної України", - зазначив голова НБУ Андрій Пишний.

Пам’ятна монета "Антонівський міст" ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Однак на її реверсі - стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро.

Нова монета є обов’язковою до приймання за її номіналом всюди в Україні.

Оскільки монета є обіговою, її реалізація як нумізматичної продукції не відбуватиметься. Всього НБУ планує ввести в обіг 10 млн штук таких монет. 

Згодом Нацбанк також створить спеціально оформлені ролики з монетами "Антонівський міст", до яких входитиме по 25 обігових пам’ятних монет. Кожен ролик запаковуватимуть у сувенірний папір з зображенням Антонівського мосту над хвилями Дніпра та стилізованим зображення військової техніки. Всього планується випуск 20 тисяч штук таких роликів, які реалізовуватимуться як сувенірна продукція.

399690027_733254468845202_1698122615626596354_n.jpg (95 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна", Національний банк України у День української писемності та мови презентував та ввів у обіг нову срібну пам’ятну монету "Українська мова".

Головне