НАТО створить у Польщі спільний тренувальний центр для України, - Столтенберг

НАТО створить у Польщі спільний тренувальний центр для України, - Столтенберг

НАТО створить у Польщі, у північному місті Бидгощ, спільний аналітичний навчально-тренувальний центр для України.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції у рамках зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі. Очільник Альянсу розповів, що центр дозволить Україні ділитися досвідом, який був отриманий у ході повномасштабної війни з росією. Цей центр також допоможе створити структуру, в якій українські військові будуть навчатись і тренуватись разом із колегами з НАТО.

"Він буде розташований у Бидгощі, Польща. Ще залишилося вирішити технічні деталі. Те, що ми ухвалили зараз, є політичним рішенням, а потім ми повинні реалізувати його протягом наступних тижнів і місяців. Сьогоднішнє рішення – це початок процесу", - пояснив Єсн Столтенберг.

Генсек НАТО також зазначив, що експерти Альянсу наразі працюють над деталями. Ймовірно, що Альянс ухвалить остаточне рішення пізніше 2024 року.

"Це ще один інструмент для того, аби ми вивели Україну на той рівень, на якому вона прийде до повноправного членства", - додав він.

Водночас Столтенберг пояснив, що “запрошення буде зроблено, коли всі будуть згодні й коли будуть виконані умови”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, країни НАТО планують поставити українським захисникам мільйон безпілотників, заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг. Рішення ухвалили за підсумками дводенних переговорів - спершу у форматі "Рамштайн", а потім у форматі Ради Україна - НАТО.

Головне