НАТО слід підготуватись до ракетних атак рф по Європі, - The Times

НАТО слід підготуватись до ракетних атак рф по Європі, - The Times

росія зараз зосереджена на війні в Україні, втім країни Заходу вже починають бути більш серйозно струбованими можливими загрозами з боку країни-агресора щодо безпеки інших країн Європи.

Про це повідомляє The Times.

Високопоставлені генерали попереджають, що НАТО повинне бути готове до можливих ударів рф по об'єктах по всій Європі, зокрема в Німеччині, у разі, якщо Москва розпочне війну проти Альянсу.

Генерал-лейтенант Олександр Соллфранк, командувач військового логістичного центру НАТО в Німеччині, закликав союзників спростити бюрократичні процедури, що ускладнюють переміщення військ та техніки, і дозволити країнам використовувати військову техніку та спорядження одна одної в період кризи.

“Якщо ми порівняємо війну і операції десятирічної чи п’ятирічної давнини, то зрозуміємо, що маємо визнати, що і за тилові райони буде вестися жорстка боротьба. Ми повинні припускати, що агресор буде використовувати весь спектр кінетичної і некінетичної сили для того, щоб зруйнувати лінії зв’язку, в тому числі і в тилу”, – сказав Сольфранк.

Лідери країн НАТО вірять, що у них є обмежений час, щоб зміцнити свою оборону, і сподіваються узгодити введення системи "воєнного Шенгену", що дозволить військовим конвоям вільно пересуватися територією країн Альянсу до саміту у Вашингтоні у липні.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Збройних силах України спростували інформацію про нібито захоплення росіянами Табаївки, що у Харківській області.

Головне