Наступне засідання "Рамштайн" відбудеться 19 вересня офлайн

Наступне засідання

Наступне, 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн), відбудеться у вівторок, 19 вересня, у форматі офлайн на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Про це повідомило видання Радіо Свобода з посиланням на коментар пресслужби Військово-Повітряних сил США в Європі.

"Міністр Остін (голова Пентагону Ллойд Остін – ред.) знову запросив міністрів оборони та старших військових посадовців по всьому світу, щоб обговорити поточну кризу в Україні та різні проблеми безпеки, з якими стикаються союзники та партнери США", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Попереднє, 14-те засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", відбулося 18 липня. Тоді, за інформацією українського Міністерства оборони, у фокусі були ППО, боєприпаси та броня для Збройних сил України.

Нагадаємо, голова Міністерства оборони України Олексій Резніков заявив, що наступний “Рамштайн” відбудеться у вересні. За його словами, засідання відбудеться на тижні 18—24 вересня. Воно буде офлайн на авіабазі “Рамштайн”.

Це буде вже 15-та зустріч. Пріоритетом залишиться посилення української протиповітряної оборони. Другий пункт — це артилерія та амуніція до неї, боєприпаси, третій — бронетехніка усіх видів. Також учасники засідання будуть обговорювати майбутню концепцію Сил оборони України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував вагання Німеччини щодо передачі Taurus Україні. За його словами, нерішучість окремих партнерів у військовій допомозі Україні – це страх перед Москвою, а не недовіра до Києва.

Головне