Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію, - ДБР

Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію, - ДБР

Народному депутату України Олександру Дубінському вручили протокол про адміністративне правопорушення, яке пов'язане з корупцією.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань у Telegram-каналі. Як зазначається, у серпні та жовтні 2023 року Дубінський звертався до Міністерства охорони здоров’я України та ДБР з депутатськими зверненнями. Там він порушував питання, які становлять його приватний інтерес.

Нардеп цікавився у відомств питанням видачі йому дозволу на виїзд з України. Це, зокрема, є предметом кримінальної справи, де він є фігурантом. Крім того, Дубінський робив спроби тиснути на слідство - він вимагав здійснювати перевірки керівництва правоохоронних органів. Йшлося про перевірки саме там, де йдеться розслідування кримінальних проваджень, де він виступає підозрюваним, наголошує ДБР.

Докази, які були передані Державним бюром розслідувань, стали достатніми для складання Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) протоколу про адміністративні правопорушення, які пов’язані з корупцією.

Нардеп порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції" (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, народного депутата України Олександра Дубінського суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Як зазначається, йдеться про справу щодо схеми незаконного перетину кордону для військовозобов'язаних чоловіків.

Головне