Нардепу Дубінському оголосили підозру у державній зраді

Нардепу Дубінському оголосили підозру у державній зраді

Народний депутат Олександр Дубінський отримав підозру у державній зраді.

Як повідомили у Службі безпеки України, вони мають докази діяльності Дубінського, що була здійснена на користь рф. Зокрема, народний обранець був учасником організації гру рф, яка діяла на території України.

"Служба безпеки та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь рф. За матеріалами слідства, він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру)", - йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що основним завданням цієї організації було розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація країни на міжнародній арені. 

"За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки рф. За наявними даними, фінансування мережі сягало понад 10 млн американських доларів", - повідомили у СБУ.

Як встановило слідство, Дубінський поширював фейки про українську владу. Наприклад, парламентар розповсюджував інформацію про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

На підставі зібраних доказів Олександру Дубінському генеральним прокурором було оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Крім того СБУ встановила, що створив організацію, до якої входив Дубінський, начальник російського гру Володимир Алєксєєв, а керував нею його заступник Олексій Савін. Крім Дубінського до цієї агентурної мережі входив колишній народний депутат Андрій Деркач, який перед повномасштабним вторгненням рф втік за кордон. Також учасником злочинного угруповання був колишній прокурор Костянтин Кулик, який також переховується за кордоном.

Як повідомляли "Ми-Україна", спільно з Державним бюро розслідувань, Служба безпеки України проводить нові обшуки у депутата Олександра Дубінського.

Головне