Наразі Україна має більше танків, ніж росія, - Bloomberg

Наразі Україна має більше танків, ніж росія, - Bloomberg

Наразі Україна має більше танків, ніж росія. При чому на початку повномасштабного вторгнення було навпаки.

Про це повідомило агентство Bloomberg із посиланням на Інститут світової економіки в Кілі, у Німеччині та моніторингову групу Oryx.

Як зазначається, оновлена статистика бази даних "Ukraine Support Tracker" показує, що з початку війни партнери поставили в Україну 471 новий танк. При цьому ще 286 мають прибути, хоча темпи надання нової допомоги сповільнилися.

Агентство також врахувало статистику втраченої та захопленої техніки, яку фіксує Oryx. Воно виявило, що танковий парк України збільшився з початку повномасштабного вторгнення в 2022 році, тоді як російський – скоротився вдвічі.

Наразі в розпорядженні України є близько 1,5 тис. танків, водночас у росії - 1,4 тис.

Також дані щодо танків рф збігаються тими, що повідомив нещодавно начальник Генерального штабу Великої Британії Тоні Радакін.

"росія втратила майже половину боєздатності своєї армії. … Минулого року вона випустила 10 млн артилерійських снарядів, але в кращому випадку може виробляти 1 млн снарядів на рік. Вона втратила 2500 танків і в кращому випадку може виробляти 200 танків на рік", - повідомив Радакін.

Крім того, така оцінка базується на підтверджених даних про втрачену і захоплену техніку, а також зброю, відправлену Україні. Інформація щодо російського виробництва відсутня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Іспанія передасть для України чотири бойові танки “Leopard 2”. Про це заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

“У військовому відношенні у додаток до дуже тривалої та інтенсивної співпраці, Іспанія незабаром доставить нову важку техніку для допомоги воєнним зусиллям, у тому числі чотири танки Leopard і бронетранспортери”, – зазначив Санчес.

Він додав, що Іспанія збирається доставити в Україну переносний польовий госпіталь з хірургічними можливостями. Це значно допоможе військовим медикам лікувати поранених бійців на лінії фронту.

Головне