Намагались втекти в Молдову на зерновозі: ДПСУ затримала 23 "туриста" 

Намагались втекти в Молдову на зерновозі: ДПСУ затримала 23

Прикордонники викрили чергову спробу незаконного перетину кордону групою українських громадян. За даними ДПСУ, 23 чоловіки намагалися потрапити до Молдови, використовуючи незвичайний спосіб транспортування - зерновоз.

У відомстві розповіли, що організатори цієї нелегальної схеми використовували вантажівку для перевезення зерна, щоб доставити групу до прикордонної зони. Планувалося, що далі "мандрівники" мали пішки перетнути кордон з Молдовою.

Кожен з учасників "екскурсії" заплатив організаторам від 5000 до 16 000 доларів.

"Однак прогулянка тривала не довго: прикордонники затримали "туристів", - заявили в ДПСУ.

Наразі на всіх затриманих складено адміністративні протоколи. Правоохоронці проводять розслідування для встановлення кола осіб, причетних до організації цієї незаконної схеми переправлення людей через кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди починають збиратися у групи для незаконного перетину кордону, - Демченко

Нагадаємо, напередодні стало відомо про затримання прикордонниками 17 чоловіків, які намагалися потрапити до Молдови протиправним шляхом. Порушники одночасно їхали трьома автомобілями по двох автошляхах в сторону кордону з Придністровським регіоном на Вінниччині. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, пресслужба ДПСУ 10 липня повідомила про спробу вивезення з України скрипки Страдіварі. Прикордонники виявили музичний інструмент в багажнику автівки на пункті пропуску з Румунією.

Головне