Наліт дронів: майже 70 населених пунктів у Курській області рф залишились без світла

Наліт дронів: майже 70 населених пунктів у Курській області рф залишились без світла

Російська Курська область пережила чергову атаку невідомими безпілотниками. Цього разу дрони уразили два енергооб'єкти, в результаті чого 68 населених пунктів залишились без електрики, пишуть російські медіа.

Нічну атаку по енергоінфраструктурі підтвердив і місцевий губернатор Роман Старовойт. Аварійні відключення, за його словами, зачепили Суджанський, Коренівський та Глушківський райони.

У росЗМІ пишуть, що "приліт" першого БпЛА прийшовся по центральній електропідстанції міста Суджа. Влучання двох скинутих вибухових пристроїв відбулось близько першої ночі, світло зникло одразу у 14 населених пунктах району. 

Другий безпілотник дістався центральної підстанції у с. Глушково близько третьої ночі. В результаті прицільного влучання без електрики залишилось ще 53 населених пункти.

Нагадаємо, до цього дрони атакували енергооб'єкти в Курській області 26 вересня. Тоді відповідальність за влаштований в частині регіону блекаут взяла на себе СБУ. У відомстві прокоментували, що настав час і громадянам країни-агресорки відчути на собі, що значать "блекаути, графіки відключень і пошук генераторів".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 29 вересня у російському Курську знову заявили про "масовану атаку дронів" та "прильот" по підстанції в селі Бєлая. Горів один з трансформаторів. В результаті атаки низка населених пунктів області залишилась без електрики.

 

 

Головне