Найближчим часом будуть відкриватися спільні збройні підприємства України з іншими країнами, - Міноборони

Найближчим часом будуть відкриватися спільні збройні підприємства України з іншими країнами, - Міноборони

Найближчим часом будуть відкриватися спільні збройні підприємства України з іншими країнами.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю для "Ми-Україна" розповів міністр оборони Олексій Резніков.

Він зазначив, що кілька серйозних холдингів та концернів вже позитивно відреагували на таку ініціативу. Зараз вже мова йде про підписання документів щодо відкриття таких підприємств.

"Ми запрошуємо світову індустрію відкривати або філії, або робити спільні підприємства з нашим бізнесом. Ми забезпечуємо спроможності, а їх завдання - підтримати той рівень технічної забезпеченості наших Сил оборони", - повідомив міністр.

Нагадаємо, раніше голова оборонного відомства заявив, що необхідний набір систем від західних партнерів майже відбувся, але ще не остаточно. Україна ще очікує на поставку Abrams.

“Але не остаточний – завершується підготовка екіпажів, дещо ще приїде, наприклад “Абрамси” – вони будуть десь наприкінці літа. Коли партнери почали перевіряти свої склади, зʼясувалося, що те, що нам обіцяно – не в ідеальному технічному стані. Всім здавалося, що після Другої світової війни повномасштабного відкритого театру військових дій в Європі не може статися, а сталося”, – зауважив він.

Резніков зауважив, що максимальний “базовий набір”, який був у росіян, вони вже спробували використати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на бойовому чергуванні у Чорному морі росія тримає п’ять кораблів, серед них відсутні носії крилатих ракет типу “Калібр”.

Головне