На Житомирщині виявили "крота" у лавах ЗСУ, який передавав окупантам дані про бойову авіацію України

На Житомирщині виявили

Служба безпеки України затримала військовослужбовця Збройних Сил України, який передавав окупантам дані про українську бойову авіацію. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Військова контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію у Житомирській області. У результаті оперативних заходів викрито ще одного російського "крота" у лавах Збройних Сил України. Зловмисник збирав для фсб розвіддані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Крім того зрадник інформував окупантів про місцерозташування складів з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони.

За вказівкою свої російських кураторів, представник ЗСУ повинен був виявити місця базування та переміщення іноземних бронетранспортерів "MaxxPro". Саме під час збору цієї розвідінформації ворожого поплічника і затримала СБУ.

"Затриманим виявився місцевий житель, який мобілізувався до лав ЗСУ і проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, чоловіка у травні завербував кадровий співробітник фсб. Для виконання завдань окупантів росагент об’їжджав різні райони та приховано спостерігав за військовими об’єктами. Крім того він намагався вивідати інформацію у знайомих. Спілкувався зрадник з росіянами у Telegram.

Чоловіка затримали та повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Боєць ЗСЦ передавав окупантам дані про ситуацію в українській армії

Як повідомляли "Ми-Україна", житель Харківщини отримав 13 років ув’язнення за співпрацю з окупантами

Головне