На Запоріжжі викрито плантацію конопель вартістю майже 94 млн грн

На Запоріжжі викрито плантацію конопель вартістю майже 94 млн грн

Правоохоронці у Запорізькій області виявили плантацію коноплі та понад 600 кг канабісу вартістю майже 94 мільйони гривень, організовану адвокаткою з Дніпропетровщини та її спільниками.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За даними слідства, адвокатка з Дніпропетровщини організувала наркобізнес разом із двома спільниками, які вирощували та переробляли наркотичні рослини на території фермерського господарства.

Під час обшуку на фермі було виявлено свіжоскошену плантацію наркорослин, а також готовий до вживання наркотичний засіб, розфасований у коробки з маркуванням двох поштових операторів. Загалом вилучено понад 1370 кущів конопель та близько 600 кг канабісу, вартість якого на чорному ринку становить близько 94 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені знайшли сполуку канабісу всередині іншої рослини

Усі учасники злочинної групи були затримані відповідно до статті 208 КПК України. На сьогоднішній день, за рішенням суду, двоє підозрюваних утримуються під вартою, а третій під домашнім арештом. Слідство триває.

Запорізька окружна прокуратура повідомила про підозру групі осіб у незаконному зберіганні наркотичних засобів в особливо великих розмірах з метою збуту, а також у незаконному вирощуванні конопель (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

Робота з викриття злочинної діяльності проводилась прокуратурою у співпраці зі слідчими відділу поліції № 6 Запорізького РУП та співробітниками УКР Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Нагадаємо, правоохоронці Києва викрили злочинну групу, яка займалася збутом канабісу в трьох областях та організувала нарколабораторії, забезпечуючи дохід у 10 мільйонів гривень на місяць.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на етапі гонок NASCAR сталася масштабна аварія, яка стала найбільшою в сучасній історії цих змагань. У результаті зіткнення було пошкоджено 28 автомобілів.

Головне