На Закарпатті виявили контрабанду гаджетів на понад 65 млн гривень

На Закарпатті виявили контрабанду гаджетів на понад 65 млн гривень

У Закарпатській області правоохоронці вилучили партію контрабандної техніки, вартість якої перевищує 65 мільйонів гривень. Про це повідомляє поліція Закарпатської області.

На блокпосту в селі Ужок співробітники відділення поліції з Великого Березного зупинили для перевірки вантажівку, яка прямувала на виїзд з області. Транспортний засіб був брендований під авто однієї зі служб доставки.

У багажному відділенні водій перевозив десятки щільно упакованих коробок. Як виявили поліцейські, товарно-транспортна накладна мала явні ознаки підробки.

"Поліцейські прийняли рішення здійснити огляд вантажу, в ході якого у пакунках було виявлено масштабну партію дороговартісної контрабандної техніки. Мова йде про понад 4 тисячі нових телефонів, годинників, гарнітури, ноутбуків та іншої техніки, що належить компаніям зі світовим визнанням", - йдеться в повідомленні.

За оцінками експертів сума вилученої продукції становить понад 65 мільйонів гривень, або ж приблизно 1, 7 мільйонів доларів.

Наразі вся продукція вилучена. Слідчі, за процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури, внесли відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікаціє частина 4 статті 358 Кримінального кодексу України.

У справі тривають заходи зі встановлення всіх осіб, причетних до цієї схеми. Слідство продовжується.

Як писав “Ми-Україна” раніше, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна хоче застрахувати судна, які йтимуть “зерновим коридором”. Водночас усі торгові судна, які йдуть через дунайські порти, вже застраховані.

Головне