На Закарпатті шахраї ошукали мати загиблого військового на 7,5 млн грн

На Закарпатті шахраї ошукали мати загиблого військового на 7,5 млн грн

На Закарпатті поліцейські затримали чоловіка з Києва, який, разом із спільниками, виманив у матері загиблого військовослужбовця з Донеччини 7,5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Нацполіція в Закарпатській області.

Затримання відбулося у Києві. Гроші жінка отримала як допомогу від держави після смерті сина, який загинув на війні.

Невідомі почали телефонувати матері покійного і намагалися переконати її, що краще не тримати гроші в банках через їхню нестабільність. Шахраї рекомендували їй перевести гроші на рахунок за кордоном і пропонували свою допомогу.

Жінка згодилася та переклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений чоловіками. Згодом вона хотіла зняти частину грошей, але отримала повідомлення, що їх арештували. Щоб розблокувати кошти, їй знову доручили перерахувати гроші на інші рахунки. У результаті вона перевела ще 2,5 мільйона гривень. Після цього спілкування зі шахраями обірвалося.

гроші.jpg (456 KB)

Поліція провела обшуки та затримала одного з організаторів шахрайського кол-центру, який тепер перебуває під вартою. Йому повідомили про підозру за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Суд надав йому право перебувати під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 13 мільйонів 285 тисяч гривень.

WhatsApp Image 2023-10-17 at 09.04.25.jpeg (337 KB)

Як писав "Ми-Україна" раніше, військового так званої "ДНР", який під час російської окупації жорстоко поводився із цивільним населенням, засудили до 12 років тюрми.

Головне