На ТОТ Луганщини росіяни відкрили клас із посиленою військовою підготовкою, - ОВА

На ТОТ Луганщини росіяни відкрили клас із посиленою військовою підготовкою, - ОВА

Армія рф у школі в Хрустальному, що на тимчасово окупованій Луганщині відкрила клас з посиленою військовою підготовкою для дітей.

Про це повідомляє начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Telegram-каналі.

За інформацією у повідомленні, клас, який відкрили у школі № 11, офіційно куруватиме не армія рф, а так зване "міністерство внутрішніх справ лнр"

Готуватимуть там ніби не завтрашніх бойовиків, а лише кадетів. 

“Щоправда, починаючи вже з 5-го класу для учнів передбачені щоденні двогодинні заняття зі стройової підготовки. До програми також внесено вивчення навичок єдиноборств”, - йдеться у повідомленні.

Також начальник ОВА розповів про ситуацію на Лиманському напрямку. Противник намагався просунутися в районах Греківки, Макіївки, Балки Журавки та Білогорівки. Ці території під постійним обстрілом російської артилерії, а по Балці Журавці завдано удару з РСЗВ та запущено 46 безпілотників.

“Територію окупованого Сіверськодонецька обслуговують усього два дільничних лікаря”, - додав Лисогор про ситуацію на окупованій території.

Нагадаємо, окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях вчергове планує підняти ціни на проїзд у громадському транспорті.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з прикордонних громад Сумської області за тиждень - з 7 по 13 жовтня - було евакуйовано понад 500 осіб, серед яких 143 дитини. Загалом кількість евакуйованих з області перевищила 36 тисяч осіб, з яких понад 6 тисяч - діти.

Головне