На Таврійському напрямку знищено понад 400 окупантів та 25 одиниць їх техніки, - Сили оборони

На Таврійському напрямку знищено понад 400 окупантів та 25 одиниць їх техніки, - Сили оборони

На Таврійському напрямку знищено понад 400 окупантів та 25 одиниць їх техніки. Про це повідомили Сили оборони. 

Ворог за добу завдав п'ять авіаударів, провів 60 бойових зіткнень та здійснив 981 артобстріл. Але ЗСУ стійко тримають оборону. Так, відбито 26 атак противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, 9 атак південніше Сєверного, Первомайського та Невельського, 13 атак - на Мар’їнському напрямку, 12 - на Запорізькому.

Загальні втрати ворога склали 461 особу. Знищено 25 одиниць військової техніки. Зокрема, чотири танки, 13 ББМ, дві артсистеми, два СПГ (АГС), чотири автомобілі. Ще 10 одиниць техніки ворога пошкоджено.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки планують запросити допомогу у Японії для забезпечення України ракетами до систем ППО Patriot. Про це пише The Washington Post.

За даними видання, через проблеми з виділенням Україні фінансової допомоги для забезпечення її потреб на полі бою, США почали звертатися до союзників, зокрема, до Японії. Америка просить країну допомогти з наданням Україні ракет до систем Patriot. Однак законодавство країни не дозволяє це зробити. Тому цього тижня японська влада планує внести деякі зміни до нього, що дозволить експортувати десятки ракет Patriot до США.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський затвердив призначення Галини Михайлюк Представником Президента в Верховній Раді.

Це визначено в указі №823/2023, що опублікований на веб-порталі Глави держави.

 

Головне