США просять Японію допомогти з ракетами до Patriot для України, - ЗМІ

США просять Японію допомогти з ракетами до Patriot для України, - ЗМІ

Сполучені Штати Америки планують запросити допомогу у Японії для забезпечення України ракетами до систем ППО Patriot. Про це пише The Washington Post.

За даними видання, через проблеми з виділенням Україні фінансової допомоги для забезпечення її потреб на полі бою, США почали звертатися до союзників, зокрема, до Японії. Америка просить країну допомогти з наданням Україні ракет до систем Patriot. Однак законодавство країни не дозволяє це зробити. Тому цього тижня японська влада планує внести деякі зміни до нього, що дозволить експортувати десятки ракет Patriot до США.

"Це дало б Вашингтону можливість надіслати більше засобів протиповітряної оборони в Україну, яка відчайдушно їх потребує, оскільки Київ готується відбивати російські авіаудари взимку", - йдеться у матеріалі.

Як відомо, Японія виробляє ракети для Patriot, головної системи ППО США, за ліцензією компанії Raytheon. Ракети, які будуть надані японською стороною Америці, не поїдуть в Україну. Вони поповнять запаси для Індо-Тихоокеанського регіону.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що за словами президента Володимира Зеленського, взимку кілька нових систем Patriot стануть на захист України.

Головне