На Сумщині шахраї із СІЗО "продавали" автівки для українських захисників

На Сумщині шахраї із СІЗО

Двоє мешканців Сумщини організували шахрайську схему. Чоловіки розміщували оголошення про продаж нерозмитнених автомобілів на популярних онлайн-платформах. Про це повідомляє Національна поліція України.

Відомо, що фігуранти, раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжких злочинів.

“Організували шахрайську схему двоє мешканців Сумщини, 28 та 35 років. Фігуранти, раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжких злочинів, наразі відбувають покарання в одній із установ обласного центру. Залучивши до злочинної діяльності спільників з “волі”, шахраї розміщували оголошення про продаж нерозмитнених автомобілів на популярних онлайн-платформах”, - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці розповіли, що зловмисники отримували передплату у розмірі від двох до 10 тисяч гривень, а потім переставали виходити на зв’язок.

Фігурантам оголошено підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Закарпатті поліцейські затримали чоловіка з Києва, який, разом із спільниками, виманив у матері загиблого військовослужбовця з Донеччини 7,5 мільйонів гривень.

Як повідомляли "Ми-Україна", кому війна, а кому шанс нажитися на горі. В Україні активізувались шахраї. Цьогоріч справ про шахрайство більше, ніж за два попередні роки разом, кажуть у нас в поліції. Жертвами аферистів стають волонтери та родини захисників

Головне