На сьогодні 500 осіб отримали підозри в контексті справ Майдану, – ДБР

На сьогодні 500 осіб отримали підозри в контексті справ Майдану, – ДБР

На сьогодні 500 осіб отримали підозри в контексті справ Майдану. Про це в "Єдиному марафоні" на каналі "Ми-Україна" повідомила розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

"Справи передали в ДБР у січні 2020 року. Тоді до відповідальності було притягнуто 300 осіб. До цього Генеральна прокуратура мала повноваження органу досудового розслідування – вони розслідували ці справи. Коли в ДБР потрапили ці кримінальні провадження, вони доповнилися ще плюс понад 200 притягнень до відповідальності", – розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Загалом ДРР зараз розслідує 82 справи, проте наявно понд 2500 злочинних епізодів. Сапьян наголошує, що одна справа може налічувати декілька сотень епізодів при розслідуванні.

На то час на Майдані брали участь 840000 тільки мітингувальників з усих областей та 60000 правоохоронців.

"Справи Майдану – це 15 тисяч томів та 2,5 тисячі епізодів злочинних дій. А це десятки експертиз, допити свідків, потерпілих, аналіз розмов. І це все робиться для того, щоб довести провину людини в суді, і щоб суд її покарав", - йдеться у повідомленні.

З початку повномасштабної війни ДБР виокремлює список Беркутівців для того, щоб перевірити чи воюють вони зараз проти Укаїни.

Таким чином зараз встановили 20 осіб які воюють проти України і семеро з них отримали про підозри. Серед них командир Севастопольського Беркуту, який очолив псевдо-орган в окупованому Криму та став сенадором держдуми рф та голосував за прийняття "ЛНР", "ДРН", Запорізької області до складу росії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ДБР знаходиться на фінішній прямій розслідування справ Майдану

У бюро повідомили, що за 10 років було порушено 82 кримінальні провадження. На цей момент винесено 40 вироків відносно 49 осіб.

Крім того, у жовтні цього року ДБР завершило розслідування щодо найбільшої справи Майдану - причетності колишнього керівництва а держави за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18 – 20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт вже направлено до суду.

 

Головне