На Рівненщині шестеро військових підірвались на міні: є жертви

На Рівненщині шестеро військових підірвались на міні: є жертви

У Рівненській області військові Збройних сил України вшістьох підірвались на міні. Внаслідок цього двоє з них загинули.

Про це розповіла прес-служба Державного бюро розслідувань у коментарі виданню "Українська правда".

"Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом вибуху боєприпасу на Рівненщині через який загинуло двоє військових. Ще четверо отримали поранення різного ступеню та були госпіталізовані", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у понеділок, 10 липня, близько 18:30 під час проведення мінування підступів до важливого стратегічного об'єкта регіону здетонувала одна із мін. За попередніми даними слідства, заходи проводились на безпечній відстані. Вони не становили небезпеку для стратегічного об'єкта або будь-якого населеного пункту поблизу нього.

Зараз слідчі ДБР вивчають усі обставини інциденту та проводять невідкладні слідчі дії. Попередньо кваліфікували правопорушення як порушення правил поводження зі зброєю, що спричинило загибель кількох осіб.

Нагадаємо, у Житомирській області 23-річний чоловік наїхав на ворожу міну та загинув на місці. Відомо, що мешканець Олевської громади вирушив із родиною до лісу по чорниці. Правоохоронці розповіли, що водій знехтував попереджувальними знаками та загороджувальними стрічками.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Херсонській області у середу, 28 червня, під час польових робіт на ворожій міні підірвався комбайн. У результаті двоє чоловіків, 41 та 36 років, отримали поранення. Відомо, що постраждалих госпіталізували до найближчого медичного закладу, вони знаходяться під наглядом лікарів.

Головне