Українці почали частіше підробляти документи з "Дії", - Держприкордонслужба

Українці почали частіше підробляти документи з

Державна прикордонна служба України почала частіше виявляти випадки підробки програмного забезпечення додатку "Дія". Про це розповів начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук у інтерв'ю для Interfax.

"Наприклад, одна особа намагалася перетнути кордон, пред'явивши три акти про народження у додатку "Дія", стверджуючи, що він є багатодітним батьком. Проте під час перевірки виявилося, що ця особа намагалася обманути співробітників Держприкордонслужби, показуючи фальшиві документи в підробленому додатку", - підкреслив Матвійчук.

За його словами, українці без проблем зможуть предʼявляти в "Дії" електронні документи, які підтверджують інвалідність та статус пенсіонерів (електронне пенсійне посвідчення).

Разом з тим Ігор Матвійчук нагадав українцям, що українці не можуть використовувати паспорт у додатку "Дія" при перетині кордону. Документи у додатку призначені виключно для ідентифікації особи.

Також на цьому наголосили у в сервісі "Дія".

"За законом перетин кордону із цифровим закордонним паспортом у Дії не передбачений і ніколи не був упроваджений. Користуйтеся цифровим паспортом в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Києві обмежили максимальну швидкість для водіїв.

Головне