На півдні Сектора Гази загинув французький дипломат, – МЗС Франції

На півдні Сектора Гази загинув французький дипломат, – МЗС Франції

На півдні Сектора Гази у середу, 13 грудня, під час ізраїльських бомбардувань загинув французький дипломат зовнішньополітичного відомства країни.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Франції на офіційному сайті. Як зазначається, співробітник французького МЗС жив у будинку одного зі своїх колег з Генерального консульства Франції в Рафаху, що на півдні анклаву. Там також проживали двоє інших його колег та численні члени їхніх сімей.

Під час бомбардування, яке відбулось ввечері у середу, 13 грудня, будинок зазнав атаки і був зруйнований. Там загинуло близько 10 осіб. Дипломат також загинув внаслідок отриманих поранень, повідомили у французькому відомстві.

"З великим сумом Міністерство Європи та закордонних справ дізналося про смерть одного зі своїх співробітників, який помер внаслідок поранень під час ізраїльського бомбардування в Рафаху, на півдні сектора Гази. ... Ми вимагаємо від ізраїльської влади якнайшвидше пролити світло на обставини цього обстрілу", - йдеться в пресрелізі.

Міністерство закордонних справ Франції засудила атаку на житловий будинок, де проживали цивільні, та вимагає, аби влада Ізраїлю якнайшвидше надала інформацію про обставини цього удару по приміщенню.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, троє бранців, яких бойовики ХАМАС захопили під час нападу на Ізраїль 7 жовтня, були вбиті військовослужбовцями ізраїльських Збройних сил. Як пояснили в ЦАХАЛ, це сталось помилково, їх ідентифікували "за загрозу". Трагедія сталась в ході боїв у густонаселеному районі міста Газа.

Головне