На півдні Ізраїлю виявлено близько 1500 тіл бойовиків, - речник ЦАХАЛу

На півдні Ізраїлю виявлено близько 1500 тіл бойовиків, - речник ЦАХАЛу

Попри повернення під контроль всіх населених пунктів поблизу Ґази Армія оборони Ізраїлю визнала, що на території країни досі переховуються бойовики ХАМАС. Загалом на півдні держави було знайдено 1500 тіл загиблих терористів, розповів речник ЗС Ізраїлю Річард Гехт.

Як пише The Times of Israel, одного з палестинських бойовиків ізраїльські силовики ліквідували напередодні ввечері поблизу кібуцу Саад. Також 9 жовтня відбулася перестрілка між військовими та терористами у кібуці Кіссуфім, що розташований поблизу Сектору Ґази.

Військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю продовжують завдавати ударів по Сектору Ґази. В результаті ізраїльських авіаударів число загиблих палестинців зросло до 687, ще 3726 осіб отримали поранення. Ізраїльське військо від 8 жовтня під час атак по Ґазі вщент зруйнувало 790 житлових будинків і пошкодило ще 5 330 на території напіванклаву.

Ізраїльські втрати перевищили 900 осіб, з них як мінімум 123 - військові. Лише у кібуці Беері, що розташований недалеко від Сектора Ґази, виявили понад 100 тіл ізраїльтян, які стали жертвами нападу бойовиків. Це означає, що кожний десятий житель був вбитий під час цього нападу.

Нагадаємо, речник ЦАХАЛу Річард Гехт прокоментував погрози ісламістського угруповання вбивати цивільних полонених у відповідь на бомбардування Ґази. Він наголосив, що страта бойовиками ХАМАС заручників жодними чином "ситуацію не покращить".

Як писав "Ми-Україна" раніше, ізраїльські військові у вівторок, 10 жовтня, заявили, що успішно відновили повний контроль над кордоном із Сектором Ґази.

Головне