Ізраїль відновив контроль над кордоном із Сектором Гази, - Times of Israel

Ізраїль відновив контроль над кордоном із Сектором Гази, - Times of Israel

Ізраїльські військові заявили, що успішно відновили повний контроль над кордоном із сектором Гази.

Про це оголосив головний речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі, передає Times of Israel.

Ця сталося після того, як терористи з ХАМАС підірвали частину прикордонного паркану під час нападу, який стався 7 жовтня. Хагарі підкреслив, що за останню добу жоден терорист не зміг проникнути через цю огорожу.

Військові інженерні війська активно працюють над мінуванням ділянок поруч з дірами у паркані, щоб усунути будь-які загрози.

ЦАХАЛ також вважає, що на території Ізраїлю все ще може перебувати невелика кількість терористів.

Нагадаємо, ЗС Ізраїлю продовжують здійснювати повітряні атаки на Сектор Ґази. Починаючи з 8 жовтня, Армія оборони країни здійснила авіаудари, в результаті чого було повністю зруйновано 790 житлових будинків і завдано пошкоджень ще 5330 на території напіванклаву. Цю інформацію надала Управління ООН з координації гуманітарних питань. Тільки вночі з 9 на 10 жовтня Армія оборони Ізраїлю провела більше 200 авіаударів по об'єктах у Секторі Ґази.

Також в Армії Ізраїлю відповіли на погрози ХАМАС стратити полонених.

Страта бойовиками ХАМАС захоплених ізраїльських заручників жодними чином "ситуацію не покращить". Так речник ЦАХАЛу Річард Гехт прокоментував погрози ісламістського угруповання вбивати цивільних полонених у відповідь на бомбардування Ґази. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у кібуці Беері знайшли понад 100 тіл убитих ізраїльтян

Головне