На південному фланзі ЗСУ притискають ворога до дороги 0513 та "перерізають" їм цей шлях

На південному фланзі ЗСУ притискають ворога до дороги 0513 та

Під Бахмутом росіянам довелось перейти від активних наступальних та штурмових дій до "глухої оборони" і відступу назад. На додачу, Сили оборони фактичного "перерізали" один з важливих логістичних шляхів сил противника на південному фланзі Бахмутського напрямку. Про це в ефірі "Ми-Україна"розповів офіцер пресслужби 26 артилерійської бригади ім.Романа Дашкевича Олег Калашніков.

"Ми їх зараз практично на південному фланзі притискаємо до дороги 0513, тобто ми їм зараз цей логістичний шлях просто перерізаємо", - наголосив він.

За його словами, ще місяць назад росіяни намагались зупинити контрнаступ Сил оборони України. Тоді на північний та південний фланги вони перекинули підкріплення у вигляді десантних дивізій, штурмових загонів, "БАРСів" та найманців ПВК "Газпром". Також активно працювала артилерія.

"Вони не жалкували снарядів, вони їх накопичували і, як свого часу зазначила (заступниця міністра оборони) Ганна Маляр, їхня добова витрата становила 60 000 снарядів. Однак поступово все ж таки ми їх зупинили, ми їх "перемололи", вони почали відступати і могли бачити дуже значні успіхи Сил оборони", - розповів Калашніков.

Він наголосив, що просування українського війська йде як на південному, так і на північному флангах. При чому найбільш відчутні успіхи наразі спостерігаються саме на південному – в районі Курдюмівки, Кліщіївки, Андріївки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ніч на 30 липня противник атакував південно-східний напрямок безпілотниками. В цілому за ніч було знищено чотири "шахеди" та ще стільки ж розвідувальних дронів.

Головне