На окупованій Херсонщині виник критичний дефіцит ліків, - ЦНС

На окупованій Херсонщині виник критичний дефіцит ліків, - ЦНС

На лівому березі Херсонської області, який тимчасово перебуває під окупацією, українці стикаються з обмеженим доступом до ліків. В аптеках відмічається нестача медикаментів, оскільки більшість препаратів відводяться на потреби військовослужбовців противника.

Це було повідомлено 14 листопада Центром національного спротиву на їхньому офіційному веб-сайті.

Організація вказала, що російські окупанти не забезпечують медичного обслуговування цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Кілька цивільних лікарень були перетворені на військові госпіталі для зс рф. Таким чином, українцям важко отримати якісні медичні послуги та ліки на цих територіях.

"Кожен із вас може повернути гідне життя у ваш регіон, інформуючи Сили оборони про пересування й розміщення ворога", – звернувся ЦНС до мешканців окупованих територій.

Крім того, російські окупанти продовжують систематичну роботу щодо паспортизації українських громадян на тимчасово окупованій частині Запорізької області, конфіскуючи житло у людей, які не мають громадянства росії.

"Росіяни проводять системну роботу щодо паспортизації. Якщо ти не отримаєш паспорт, ти не зможеш зареєструвати житло. А якщо не можеш зареєструвати житло, то забирають це житло чи власність. Це стосується не тільки домівки чи квартири, а і навіть землі, техніки та будь чого. Тому люди мусять", - повідомив очільник місцевої ОВА Юрій Малашко.

Малашко додав, що виїхати нині з ТОТ Запорізької області у людей змоги немає. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у ВМС розповіли, скільки кораблів тримає росія у Чорному і Азовському морях.

Головне