На Одещині викрили суддю, який за кошти дозволяв чоловікам виїжджати за кордон

На Одещині викрили суддю, який за кошти дозволяв чоловікам виїжджати за кордон

В Одеській області Служба безпеки України спільно з НАБУ ліквідували масштабну корупційну схему, де суд за 3,5 тис. доларів хабаря ухвалював рішення, які дозволяли  ухилянтам під час війни виїжджати за кордон. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що схема діяла у Білгород-Дністровському міськрайонному суді. 

Варто зауважити, що злочинна схема діяла із середини квітня 2022 року. За певний час фігуранти встигли "оформити" понад 1000 рішень на користь військовозобов'язаних. Фігуранти знаходили клієнтів через соціальні мережі.

Зазначається, що мова йде про суддю Олександра Боярського, якому повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". Йому загрожує 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії "Київгума". Він буде перебувати під вартою протягом 60 діб.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, співробітники Служби безпеки затримали особу, яка виступала в якості "інформатора російської ФСБ". Ця особа збирала дані про місця розташування українських комплексів ППО та РСЗВ, зокрема M142 HIMARS, в області Слов'янська Донецької області.

Головне