На Львівщині викрили угрупування, яке під виглядом ТЦК виманювало гроші з ухилянтів

На Львівщині викрили угрупування, яке під виглядом ТЦК виманювало гроші з ухилянтів

У Львівській області викрили групу осіб, які займалися обманом людей, які намагалися залишити Україну через введення воєнного стану, щоб уникнути мобілізації.

За інформацією територіального управління Державного бюро розслідувань, у кінці минулого року двоє осіб звернулися до них із проханням підробити документи, які дозволили б їм перетнути кордон. Підсудні обіцяли включити їх дані до системи "Шлях" як волонтерів за 15 тисяч доларів.

У цьому злочині підозрюють двох місцевих жителів. Їхніми спільниками були правоохоронець, військовослужбовець і син судді.

За інформацією ДБР,вони виготовили фальшиві документи. Підозрюючи, що їхні "клієнти" мають намір перевезти через кордон великі суми готівки, вони вирішили скористатися цим ще раз. На зустрічі у Львові 28 березня вони вручили чоловікам підроблені довідки про їхнє включення до системи "Шлях" і веліли сісти в машину, яка повезе їх до кордону.

Водій повинен був доставити чоловіків до певного місця в одному з сіл Яворівського району, де їх уже чекали інші спільники, які виглядали як працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Після перевірки документів, зловмисники повідомили чоловікам, що їхні довідки є підробленими. Вони загрожували, що викличуть слідчо-оперативну групу, яка доставить їх до військкомату, а звідти їх відправлять у зону бойових дій. Псевдопрацівники ТЦК наголосили, що чоловіки зможуть уникнути проблем з законом, якщо заплатять 20 тисяч доларів.

Після отримання грошей вони були затримані правоохоронцями.

П’ятеро осіб вже отримали підозру за організацію вимагання в умовах воєнного стану. Двоє організаторів отримали також підозру у шахрайстві.

Вони знаходяться під вартою з можливістю внесення застави, яка для окремих фігурантів становить приблизно 1,5 та 1,3 мільйони гривень, а для інших - близько 500 тисяч гривень.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Дніпропетровщині сили ППО збили російський безпілотник.

Головне