На Лівобережжі змило склади зброї окупантів: течія несе боєприпаси та міни

На Лівобережжі змило склади зброї окупантів: течія несе боєприпаси та міни

На Лівобережжі змило склади зброї російських окупантів. Наразі течія несе в море та до берегів боєприпаси та міни.

Про це повідомила керівниця прес-центру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За її словами, окупанти вибудовували на лівому березі Дніпра декілька смуг оборони – у тому числі і мінно-вибухові загородження, які складалися з кількох рядів замінувань.

"Серед них облаштовувались і позиції – коли перший повеневий підйом води залив їх бліндажі і окопи – вже тоді вони втратили частину особового складу і зброю. У цій смузі від 5 до 15 км, яку затопило, перебували і їх польові склади боєпостачання. Усе це зараз рознесено по зоні затоплення і може нести небезпеку", - зазначила речниця.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ліжка, вбиральні, каркаси будинків та дахи – все це приносить до узбережжя Одеси після підриву росіянами Каховської ГЕС. Також поблизу Одеси виявляють вцілілих тварин. Одеситам вже вдалося спіймати видру, яку відразу ж передали в зоопарк, собаку, що доплив до Одеси на шматку деревини та закляклого від страху оленя на маленькому острівці. Люди не думаючи кидаються у забруднену воду, щоб врятувати зляканих та виснажених тварин.

Віце-прем’єр-міністерка України Ірина Верещук назвала беззубою політичну реакцію ООН на підрив росією дамби Каховської ГЕС. За її словами, так не може бути. При цьому вона наголосила, що потім ООН ще пошкодує через свою реакцію.

Головне